lördag 29 december 2012

känns som länge sedan nu ju

 ville inte alls gå och hämta snäckan när hon ropade på julaftonsmorgon. det var väl som vi trodde. de var lite väl speedade men när hon frågade om det inte blir några paket på morgonen var jag tvungen att kolla till klockan. 
07:15!!!
vi hade "försovit oss".
jag stötte på andreas och sa att det är nog dags att köra nu. och där kom musiken på.
ska tala om för dig att börja julafton med en bra låt är A och O. det är nämligen då som klappjakten är officiellt igång.

Klockan 13:30 var det dags för det traditionella julbordet.
måste nog säga att jag tyckte att det var så gott med laxen och sillen att resten av julbordet inte fick samma tjusning som det brukar få.
vi brukar ju skoja om att vi i Sverige äter samma mat jul, midsommar, påsk... och det gick på något sätt upp för mig. inte för att jag inte tyckte om det, absolut inte men svärfars egeninlagda sill är ju en favorit om man säger så!


så kom då det magiska klockslaget- 15.00.
Kalle Anka...gäsp! 
säger det bara en gång,  S Å  T R Å K I G T!!
så det har blivit en tradition för mig vart jag än är att vila lite och falla lite mer i sömn. och jag lyckas alltid. tänk vilken lyx att få en timmes paus och sen har man mer ork till kvällen för uppe sent det MÅSTE man vara på julafton. det tillhör lixom!
efter att jag vaknat och det goda eftermiddagsfikat var intaget var det dags att bryta upp hemma hos svärföräldrarna för att packa ihop hela den "skånska" släkten på 6 personer + fam almlöf för att bege sig den 4 min långa färden hem till oss. 
det var dags för tomten att droppa av lite paket vid dörren!
trodde ju självklart att snäckan inte köpte denna tomte men nu är det ju så länge sedan ju som det var julafton och hon har fortfarande inte sagt något...
jag tyckte att tomten var väldig snäll och go! men inte ens efter denna lite luddiga puss sa snäckan något så hon köpte nog hela grejen om att pappa var tvungen att parkera om bilen...

sen om att det-inte-ska-bli-så-många-julklappar-i-år är ju inte sant något år.


tacksamma och glada var de efter att de öppnat alla sina paket. 
så många fina nya saker jag fått var snäckans uttryck när allt var "över".


på juldagen var det dags att inta biosalen. jag hade nämligen lovat snäckan att vi efter jul skulle gå på bio. så juldagen passade bra.
tyvärr valde vi väl fel film att gå på.
Sune ingen höjdare alls. 
så om ni funderar så vänta till dvdn kommer.
men att få ha en date med snäckan var alldeles underbart!
Må så gott,vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar