lördag 25 augusti 2012

Att vilja göra så mycket...

tanken var ju att jag skulle ro så många projekt i land denna vecka när mannen inte är hemma. du  undrar hur det har gått? 
jo men visst. jag har väl typ gjort klart 2 nästan... jag är ju nästan klar i tanken på vad jag vill ha iallafall. det  mina vänner är en mycket bra prestation av mig som lever ensamstående denna vecka med 3 kids. (jag har fått väldigt bra och tacksam hjälp av svärmor på kvällarna!!)

det har ju varit skolstart för snäckan.
hon har varit taggad och nervös, minst sagt men har längtat varje dag.
i dag vaknade hon och sa:
- jaha, då var det skola idag igen då. och mamma,fatta att jag snart gått en hel vecka i skolan.
hon blev riktigt taggad av att köpa nya,snygga och coola gympakläder- där vände allt. hon frågade varje dag när det var dags att börja.

efter att jag droppat dom så drog Maria och jag till IKEA. vi tänkte att de öppnade 9 för då skulle vi hinna med allt där innan ILVA och vårt goe kaffe väntade. men så var inte fallet och nästan till det bättre. 
det blev en frukost på IKEA istället. så sjukt, TRETTON KRONOR och då är det MED kaffe. det är inte så illa pinkat  alltaså
ja,precis så här kul hade vi. det är så det är när vi möts. skratt, allvar, skratt och flamsigt men oj så mycket hjärta! 
Maria är den där personen som man vill berätta allt för ni vet. betydelsefulla saker och saker utan någon mening i alls. stora saker och väldigt små saker. roliga men oxå tråkiga saker. det är väl det som kallas livet helt enkelt.
Maria
vi hittade iallafall vad vi skulle och jag köpte inte en enda sak mer än på listan!! 
den var det stadium och lite annat smått och gott.
jag har ju haft i tanken , nu när mannen då är borta att göra en så kallad "mamma grej". jag är ju från en familj som ÄLSKAR att överraska varandra. typ att bara dyka upp en helg. och då har vi styrt upp med faster tex att mamma och pappa ska hålla sig hemma. eller så vet bara mamma el pappa om det och få verkligen hålla det hemligt.
att göra en "mamma grej" är att tex då som min mamma har gjort en del gånger när pappa är borta, att tapetsera om i sovrummet, måla taket eller att bara göra förändring hemma.
vi har en "home make over" höst på planeringen här som vi har bestämt tillsammans. men oj, jag vill ha klart det nu!!
jag har typ redan valt en ny tapet, jag vet vad som ska göras i kidsens rum. nya bilder till tavlorna i vardagsrummet. köpa nytt tyg till 2-3 kuddar i soffan. och sen in med DETALJERNA.
jag har kommit en liten bit men inte alls så långt som jag hade tänkt mig. jo, jag har målat en sak som vi tänkt göra i 5 år...tyckte det var tid nu.
(andreas läser inte detta förrän han är hemma)
men, det andra får vänta. tänkte rensa ut skorna idag iallafall...typ 3 kassar barnskor på vinden och sen mina...


efter skolan så skulle vi handla lite och till kidsens förtjusningmoch då speciellt lill prinsens tog vi fart och lekte biljakt som i en amerikansk film. 
snabbt (eller så fort jag pallade innan jag tyckte det var karusell och blev illa mående) åkte vi alla våningar upp i P-huset vid Mobilia och kom upp på taket. det var ju inte speciellt fullt med bilar där precis (1 st) så vi fortsatte att leka film och körde lite som vi ville innan vi valde en parkering nära ingången till hissen.
men utsikten åt alla håll var lång!
det behövs inte så mycket för att göra mindre liv glada.

väl hemma igen var det ut på stora gården och leka med alla grannbarnen medan vi stora underhölls genom att bara prata.

än så länge har denna vecka varit så mycket bättre än jag hade hoppats på. det var verkligen helt rätt vecka för Andreas att välja åka på. skolstart och nyfikenhet har gjort att det rullat på och nu snart kommer han ju hem igen.

 


Kram, vi ses!

1 kommentar:

  1. Åh I love you!
    D var väl jag som sto för d där som inte fanns med på listan...;)
    /Maria

    SvaraRadera