Ett gott potatismos med lite potatis och mycket palsternacka. Jättegott smaksatt med Kvibille gräddädel.
Ingredienser
4 port
6 palsternackor, ca 600 g2 potatisar
140 g Kvibille gräddädel
2 dl Arla köket lätt creme fraiche
salt
Serveras med:
400 g kassler
1½ dl örtbuljong
Gör så här
Skala och skär palsternackor och potatis i stora bitar. Koka dem i saltat vatten i en kastrull ca 15 min tills rotfrukterna är mjuka. Häll av spadet och mosa eller stöt rotfrukterna till ett grovt mos. Smula ner osten rör så att den smälter. Rör ner lätt creme fraiche och smaka av med salt. Skär kasslern i skivor. Koka upp buljongen i en vid kastrull. Lägg i kasslerskivorna och låt dem bli varma under lock. Servera mos och kassler med sallad och bröd.ska tillägga att jag stekte kasslern istället. buljong är lite överskattat :)
Love u honey - ser fram emot att avnjuta detta imorgon!
SvaraRadera